søndag 12. desember 2010

3 SØNDAG

3 søndag....allerede! Nå går det fort og mye bør-skal -må gjøres....Men det blir nok JUL lell!
Jeg stresser litt med JULEKORTENE som burde vært sent til ut lands og innlands...fant litt om julekort i en julebok
              De første julekortene ble trykt i England i 1843 av Sir Henry Cole og var med teksten " A merry chrismas and happy New Year" Eldre kort hadde ikke spesielle julemotiver og lignet mer på de gammle Valentinkortene som viste druer,hjerter og kjærlighetsmotiver. I 1870-årene kom julekortene til Norge, men ble først vanlige rundt århundreskiftet. En rekke kort fra Danmark, Tyskland og England gjorde sitt til at våre kort også fikk et mer julaktig preg. Kortene var en medvirknende årsak til at sikken med juletre og julenisse ble spredd. Utover landet kviet mange seg for å benytte nissen som et motiv. Kanskje hang mye av frykten for -og mytene om nissen -fremdeles igjen.
                                       Ha en deilig Søndag alle....Nå skal jeg lage RISBOLLER.....

2 kommentarer:

 1. Julkort ja....började ett fint litet projekt i fredags kväll...gjorde 2 färdiga kort...och sen..Ja dom var liksom inte roliga att göra. ;-) Så antingen måste jag komma på nåt smart och snabbt, eller så blir det inga julkort i år.

  Ha en härlig lucia!

  SvarSlett
 2. Jeg har nå lagt ut lampene, til samme superpris, på shoppen min om du er intr. i å få den tilsendt.
  Se:
  http://tinesshop.blogspot.com

  Klem

  SvarSlett

TUSEN TAKK for alle kommentarer jeg har fått....det er både inspirerende og hyggeligt å lese kommentarer fra alle der ute..
Visst du vil legge inn en melding og ikke har konto...legg deg som anonym og klikk 2 ganger på publisering av kommentar da går det bra...har fått noen spørsmål om det. Ha en GOD DAG....